içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Urfa’da hareketli dakikalar: Çiftçiler DSİ binasını basıp eylem yaptı

DEDAŞ’a 30 milyon TL’lik teminatı ödenmediği için suları kesilen ve sulama birlikleri ile DEDAŞ arasında yaşanan krizden dolayı Urfalı çiftçiler, DSİ binasını bastı.

Urfa’da hareketli dakikalar: Çiftçiler DSİ binasını basıp eylem yaptı
Haberi Sesli Dinle

 Son günlerde gündemden düşmeyen Şanlıurfa’da sulama birlikleri ile DEDAŞ arasında yaşanan kriz sebebiyle sulamadan faydalanamayan ve elektrikleri kesilen çiftçiler DSİ 15’inci Bölge Müdürlüğü binasını basarak su kesinlerinden dolayı yaşadıkları sorunları protesto etmek amacıyla birliğin önünde toplandı.

Olay yerine gelen polisler, çiftçilere müdahale ederek, dışarı çıkardı. Binanın önünde bekleyen çiftiler, “Yönetim istifa” diyerek, tepkilerini dile getirdi. Polisler ise binayı ablukaya aldı.

DSİ Müdürü ile görüşen çiftçiler sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ederken konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da sosyal medya hesabından, “Cullap Sulama Birliği, DEDAŞ’a 30 Milyon teminat veremediği için 4 gündür elektriği kesik. Birliğe bağlı onlarca köy susuz, ekinler kurudu. Eğer yıllar önce elektrik dağıtım işi özelleştirilmeseydi bunları yaşamayacaktık. Çiftçiye yapılan bu zulmün tek sorumlusu, AKP’dir!” dedi.

WELG HABER

 

Tarih: 16-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum