TAYAD’lı 78 Yaşındaki Kemal Gün’ün Duruşması 5 Kasım’a Ertelendi
WELG | Dersim’de 2016 yılında örgüt militanı oldukları iddiasıyla öldürülen çocuklarının fotoğraflarını telefonunda bulundurduğu için Şubat 2024'te tutuklanan 78 yaşındaki Kemal Gün’ün yargılandığı davanın duruşması, 5 Kasım 2024 tarihine ertelendi. Kemal Gün, tutuklu bulunduğu Sincan Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.
Çağlayan Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılanan Gün'ün, çocuklarının fotoğrafları, evinde bulunan bazı kitaplar ve iki gizli tanığın beyanlarıyla suçlandığı belirtildi.Kemal Gün, Cihan Gün ve Murat Gün'ün öldürülen çocukları olduğunu ve fotoğraflarının yalnızca çocuklarına ait olduğunu, tanıdığı kişilerin ise Pir Sultan Abdal Cemevi'nden tanıdığı avukatlar olduğunu belirterek, örgüt üyeliği suçlamalarını reddetti. Tahliyesini talep eden Kemal Gün, sağlık sorunlarına dikkat çekerek, örgütsel faaliyetlere dair somut bir tespit olmadığını dile getirdi.
Destek ve Tepkiler
Kemal Gün’e, kızı Beyhan Gün, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi Başkanı Ferhat Aktaş ve diğer cemevi yöneticileri duruşmada destek verdi. Beyhan Gün, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, babasının adaletsiz bir şekilde tutuklandığını ve Alevilere yönelik bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. Ayrıca, babasının kızı olarak kendisine sahip çıktığı için 8 aydır tutuklu olduğunu dile getirdi.
Mahkeme Kararı
Mahkeme, Kemal Gün’ün tutukluluğunun devamına karar verdi ve kaçma şüphesini gerekçe göstererek duruşmayı 5 Kasım’a erteledi. Avukatı Doğa İncesu, Kemal Gün'ün yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi gerektiğini savundu, ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 10-09-2024