içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Steiermark'ta Peş Peşe İki Ağır Trafik Kazası: 5 Kişi Ağır Yaralandı

Steiermark'ta Peş Peşe İki Ağır Trafik Kazası: 5 Kişi Ağır Yaralandı
Haberi Sesli Dinle

WELG | Steiermark - Avusturya'nın Steiermark eyaletinde pazar günü öğleden sonra meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 5 kişi ağır yaralandı. Liezen ve Hartberg-Fürstenfeld ilçelerinde yaşanan kazalarda bir motosiklet sürücüsü ile tatilden dönen Çekyalı bir ailenin fertleri hastaneye kaldırıldı.

Motosiklet Virajda Kayarak Devrildi

İlk kaza saat 15.30 sıralarında Liezen ilçesine bağlı Triebental bölgesindeki B114 karayolunda meydana geldi.

Polisin verdiği bilgiye göre, 61 yaşındaki Alman motosiklet sürücüsü, virajı dönerken motosikletinin kontrolünü kaybederek yere düştü. Kazada ağır yaralanan sürücüye ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, C99 kurtarma helikopteri ile Leoben Eyalet Hastanesi'ne (LKH Leoben) sevk edildi.

Kazaya başka bir aracın karışmadığı bildirildi.

Tatilden Dönen Aile Kaza Geçirdi

Yaklaşık aynı saatlerde ikinci kaza ise A2 Güney Otoyolu'nda, Großwilfersdorf yakınlarında meydana geldi.

Polis, tatilden Çekya'ya dönen 46 yaşındaki sürücünün, muhtemelen direksiyon başında uyuyakalması (mikro uyku) nedeniyle aracın kontrolden çıkarak yolun sağından savrulduğunu açıkladı.

Araç, yol kenarındaki yaban hayvanı çitini aşarak yeşil alanda durabildi.

Kazada sürücünün yanı sıra 50 yaşındaki eşi ile 10 ve 12 yaşındaki iki oğlu da ağır yaralandı.

Olay yerine sevk edilen acil sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı. 12 yaşındaki çocuk kurtarma helikopteriyle Graz Eyalet Hastanesi'ne (LKH Graz) götürülürken, diğer aile fertleri de ambulanslarla aynı hastaneye sevk edildi.

Avusturya polisi, her iki kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

@welgmedya.com

Tarih: 06-07-2026

FACEBOOK YORUM
Yorum