içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Son Dakika | TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı

TÜİK'e göre tüketici fiyatları kasımda yıllık yüzde 84,39 arttı. ENAG ise yıllık enflasyonun kasımda yüzde 170,70 olduğunu açıkladı.

Son Dakika | TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı

WELG | Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ekimde yüzde 85,51 olan yıllık tüketici enflasyonu (TÜFE), kasımda yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Böylece kasımda baz etkisi devreye girdiği için enflasyon son 24 yılın zirve seviyesinden sınırlı da olsa gerilemiş oldu.

Aylık enflasyon ise yüzde 2,88 oldu.

Reuters anketine katılan ekonomistlerin beklentisi, tüketici fiyatlarında aylık yüzde 3, yıllık yüzde 84,65 yükseliş olması yönündeydi.

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise kasımda aylık enflasyonu yüzde yüzde 4,24 yıllık enflasyonu ise 170,70 olarak hesapladı.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 05-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum