Son Dakika | Avusturya ordusu deprem kurtarma çalışmalarını askıya aldı
Avusturya ordusu Türkiye'deki deprem kurtarma çalışmalarını askıya aldığını açıkladı.
WELG | AFP'de yer alan habere göre bir yetkili "Gruplar arasında çatışmalar oldu" dedi.
Yetkili, Avusturya askerlerinin "diğer uluslararası örgütlerle birlikte bir ana kampa sığınarak talimat beklediklerini" söyledi.
Avusturyalı Yarbay Pierre Kugelweis, "Türkiye’deki gruplar arasında artan çatışmalar var. Ateş açıldığı söyleniyor. Yardım etmeye devam etmek isterdik, ama durum bu. Bize bir saldırı olmadı, hepimiz iyiyiz" dedi.
Kugelweis, Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi'nden 82 askerin Hatay'da "diğer uluslararası kuruluşlarla birlikte bir ana kampta barındığını ve talimat beklediğini" söyledi.
Avusturyalı yardım ekibinin, salı günü 45 ton ekipmanla Hatay'a ulaştığı ve dokuz kişiyi enkaz altından kurtarmayı başardığı belirtildi.
Ekibin, perşembe günü Avusturya'ya dönecekleri, ancak bunun "gözden geçirilmeye" devam ettiği bildirildi.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 11-02-2023