içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SOL Parti’den Eylül Yürüyüşleri: “Tek Adam Rejimine Son” Çağrısı

Fotoğraf : SOL Parti X Sayfası

SOL Parti’den Eylül Yürüyüşleri: “Tek Adam Rejimine Son” Çağrısı

WELG | SOL Parti’nin eylül ayı yürüyüşleri bugün İstanbul ve Manisa-Akhisar’da gerçekleşen eylemlerle sürdü. Parti, “tek adam rejimine son verme” çağrısını yineleyerek AKP iktidarını, ABD’ye giderek meşruiyet aramakla eleştirdi.

Kadıköy’de binler yürüdü

İstanbul yürüyüşü saat 14.00’te Kadıköy Boğa Heykeli önünde başladı. Katılımcılar “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarken, Kadıköy sakinleri pencerelerinden tencere-tava çalarak yürüyüşe destek verdi. Bazı katılımcıların Filistin bayrakları taşıdığı görüldü. Yürüyüş Kadıköy Rıhtım’da son buldu; SOL Parti İl Sözcüsü Kardelen Özay basın açıklamasını okudu.

Özay’ın okuduğu açıklamada, iktidarın halk desteğini kaybettiği, “meşruiyet arayışını ABD’den sağlamaya çalıştığı” öne sürüldü. Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

. “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti, soluğu Amerika’da aldı… Boyun eğerek, taviz vererek, emperyalizme tam teslimiyetle o meşruiyet kazanılamaz. Bilsinler ki yenilgiye mahkum bu rejimi artık Trump bile kurtaramaz.”

. Çağrı; “teslim alınmış bir iktidarın ülkeyi felakete sürüklemesine engel olma” ve “Trumpgillere karşı ülkenin geleceğine sahip çıkma” yönündeydi.

. Parti, laiklik, kamusal varlıkların korunması, ücretsiz nitelikli eğitim ve sağlık taleplerini bir kez daha vurguladı. Kadın hakları, laiklik ve doğanın korunması da açıklamanın ana temaları arasında yer aldı.

Akhisar yürüyüşü: “Birleşe birleşe kazanacağız”

Manisa-Akhisar’da da saat 14.00’te SOL Parti İlçe binası önünden başlayan yürüyüşe yurttaşlar katıldı. Öğretmenevi önünde sonlanan yürüyüş boyunca “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP” gibi sloganlar atıldı.

Akhisar İlçe Başkanı Cemalettin Gülmen, konuşmasında cumhuriyet kurumlarının zayıflatıldığı, kamu varlıklarının yağmalandığı ve devlet hizmetlerinin piyasalaştırıldığı yönünde eleştirilerde bulundu. SOL Parti Sözcüsü İsmail Hakkı Tombul ise iktidarın “emperyalizmle kurduğu bağımlılık ilişkisine” dikkat çekerek, “Meşruiyetini Trump’tan almaya çalışan bu rejime izin vermeyeceğiz” dedi.

Talepler ve mesaj

SOL Parti, yürüyüşlerde şu ana başlıklarda çağrı yaptı:

. Tek adam rejimine son verme, yerinden yönetim ve doğrudan temsil esaslı demokratik düzen kurma,

. Kamusal kaynakların geri alınması, laislik ve kadın özgürlüğü,

. Ekonomik adalet: parasız eğitim, sağlık ve insanca yaşam koşulları,

. Emperyalizme ve yandaş yağmasına karşı birleşik mücadele.

Parti, önümüzdeki dönemde sokak hareketlerini büyütme ve farklı kesimleri birleştirme hedefini tekrarladı: “Emekçiler, kadınlar, gençler, yurtseverler birleşelim; tek adam rejimini tarihin çöplüğüne gönderelim.”

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 28-09-2025

FACEBOOK YORUM
Yorum