içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sokağa çıkma yasağının saatleri değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası Ramazan ayında getirilen kısmi kısıtlamaları açıkladı.

Sokağa çıkma yasağının saatleri değişti
Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sözlerime başlarken, milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz Ramazan şerifini tebrik ediyorum. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazanın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzurlu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bizleri Ramazana ulaştırdığı gibi sağlık ve afiyetle bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum. Dünyanın neresinde kalbi buruk, gözü yaşlı sıkıntı içinde bir masum, bir mağdur varsa hepsinin de Ramazan ayı hürmetiyle feraha kavuşması için dua ediyoruz.

Son Kabine toplantımızdan bu yana ülkemiz açışından çok önemli bir dizi programa katıldık.

Avrupa ülkelerinde salgın sürecindeki toplumsal kargaşalara verilen tepkiler, Türkiye'ye yönelik çifte standardı gözler önüne sermiştir.

En başından beri AB'ye tam üyelik için gereken adımları birer birer attık. Türkiye'nin demokrasi, insan hakları, ekonomide güven ve istikrar gibi unsurlardaki gayreti kendi vatandaşlarının hak, özgürlük ve refah seviyesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bizden sonra başvuru yapan ülkelere rağmen çok önlerinde olduğumuz bir gerçektir. AB'nin ciddi siyasi ekonomik krizlerine yol açacak göç akınının önüne geçtik. AB'den tek talebimiz üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı sürece tabi tutulmamızdır.

Türkiye olarak çoğunluğu gençlerden oluşan D8'i güçlendirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz.

Geçtiğimiz cuma günü Putin ile turizmden Ukrayna krizine kadar pek çok konuyu ele aldığımız oldukça verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Rusya ile şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanallarının başarılı sonuçlara vesile olduğuna inanıyorum.

 Türkiye salgının sağlık boyutunu başarıyla yürüttüğü gibi alınan tedbirlerin olumsuz etkilerini azaltmak konusunda da dünyadaki en başarılı ülkeler arasında özellikle yer alıyor. Her fırsat bulduğumuzda tedbirleri gevşeterek normalleşme sürecini başlatıyoruz. Aşılamada toplamda 19 milyonla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Vaka ve vefat sayılarımızın artış gösterdiği durumlarda tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz.

Son dönemde bilhassa büyük şehirlerde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti. Bu gidişata seyirci kalamazdık.

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz.

Hafta içi sokağa çıkma saatleri akşam 19.00 sabah 05.00'e olarak güncellenmiştir. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma kullanma sınırlanmasını yeniden getiriyoruz.

Kamuda 16'da bitecek şekilde dönüşümlü mesai yeniden yaygınlaştıracak.

WELG HABER

Tarih: 13-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum