Siverek’te 6 kişinin öldüğü olayda flaş gelişme!
Siverek'te 15 Haziran 2019'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada dört kişi öldürülmüştü. Kavgada beş kişi de yaralanırken, yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu iki kişi daha hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili yargılanan eski AK Parti Urfa Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşi Cihan İzol, mahkemece serbest bırakıldı.
Bu sabah saat 09.30’da Aksaray Adliye Sarayında başlayan duruşmada savcı, delil yetersizliğinden Cihan İzol’un beraatına karar verilmesini talep etti. Yapılan duruşmada mahkeme heyeti 4 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası ile hakkında iddianame hazırlanan İzol’u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Güvenlik nedeniyle başka bir şehre alınan davanın 3'ncü duruşması Aksaray 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkemede Cihan İzol hakkında tahliye kararı verildi. Daha önce sanık Bülent İzol’da serbest bırakılmıştı
Yaşadığı mağduriyeti duyurmaya çalışan ailenin kızları Yekbun İzol ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Sanık kardeşlerden Cihan İzol içinde dava savcısı tahliye istedi! Karar için ara verildi!
Videolarda her şey apaçık ortada tahliye kararı verilmesi adaletsizliktir! Nerde bu ülkenin adaleti nerde!?
Diğer sanık kardeşlerden Cihan izol da tahliye edildi! 4 insanı kimler katletti videolarla kanıtlı olduğu halde teker teker serbest bırakılıyorlar! Biz adaleti kimden bekleyeceğiz! Nasıl bir oyunun içindeyiz. 15 Haziranda dört kişi katledildi. olayla ilgili bir sürü delil videolar var bütün bunlara rağmen sanık Cihan İzol serbest bırakıldı. Görüyoruz ki dört kişiyi canice katletmenin hiçbir cezası yok ama suçsuz olmanın cezası var. Abim mehmet metin izol suçsuz olmanın cezasını çekiyor. Yarın öbür gün bizimde katledildiğimizi Twitter'dan öğrenirsiniz çünkü bütün her şey buraya çıkıyor sonumuzu yaştan yazdılar bizim için siz adalet arayın! adalet yok tabi!”
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 05-01-2021