içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Siirt’e mülteci kamyonuna ateş açıldı: 2 ölü çok sayıda yaralı

Siirt'in Pervari ilçesinde, Afgan ve Pakistan uyruklu oldukları belirtilen 84 mülteciyi taşıyan araca jandarma tarafından ateş açılması sonucu 2 mülteci hayatını kaybetti, 12 mülteci de yaralandı.

Siirt’e mülteci kamyonuna ateş açıldı: 2 ölü çok sayıda yaralı
Haberi Sesli Dinle

Siirt'in Pervari ilçesi Beğendik beldesi mevkisinde ihbar edilen 'şüpheli' bir kamyon jandarma tarafından takibe alındı. Jandarma'nın iddiasına göre gece saat 01.30 sıralarında Beğendik Köprüsü'ndeki yol kontrol noktasına yaklaşan kamyonun sürücüsü, 'dur' ihtarına uymadı.

Sürücünün araçla kaçmaya çalıştığını ve kendilerine ateş açtığını öne süren jandarma, içinde Afganistan ve Pakistanlı 84 mültecinin olduğu kamyona ateş açtı.

Jandarma ateşi sonucu 3 mülteci ölürken, 10 kişi de yaralandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olaya ilişkin şunlar aktarıldı:

"Siirt İli Pervari İlçesinden Beğendik Beldesi İstikametine doğru seyir halinde olan şüpheli bir aracın olduğu ve araç sürücüsünün şüpheli hareketler sergilediği, 27 Haziran 2021 günü saat:00.22'de 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmiştir. İhbarın alınmasına müteakip, Pervari-Beğendik Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Beğendik Köprüsü üzerinde Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi icra edilmeye başlanılmış, saat:01.27 sıralarında kontrol noktasına yaklaşmakta olan şüpheli araç (Kamyon) devriye tarafından yapılan dur ihtarına uymadığı ve hızını artırarak aracı personelin üzerine sürüp, araçtan personele ateş açılması üzerine, devriye personeli de ateşe ateşle karşılık vermiştir. Olay sonucunda, araçta (84) Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenin olduğu, tespit edilmiş, (2) göçmen hayatını kaybetmiş, (12) göçmenin ise yaralanmıştır. Yarılı göçmenler ivedilikle Pervari Devlet Hastanesine sevk edilerek, burada yapılan ilk müdahalenin ardından  (10) yaralı göçmen Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olay yerinden kaçan R.E. isimli araç sürücüsü yakalanmış olup, kaçan göçmenleri arama çalışmalarına devam edilmektedir. Olay ile ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır." 

@welg medya haber

Tarih: 27-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum