içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Salzburg’da Fırtına Alarmı: İskele Otoparka Devrildi, Tren Seferleri Aksadı

Salzburg’da Fırtına Alarmı: İskele Otoparka Devrildi, Tren Seferleri Aksadı
Haberi Sesli Dinle

WELG | Salzburg – Salzburg kentinde Çarşamba akşamı etkili olan şiddetli fırtına ve rüzgâr, itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Kentin güneyinde demirlerinden koparak devrilen büyük bir inşaat iskelesi park halindeki çok sayıda araca zarar verirken, demiryolu trafiğinde de ciddi aksaklıklar yaşandı.

İskele Otoparka Devrildi

Olay, saat 18.30 sıralarında Salzburg’un güneyindeki Ginzkeyplatz bölgesinde meydana geldi. Şiddetli rüzgâr nedeniyle sabitlendiği yerden kopan inşaat iskelesi alabora olarak bir otoparkın üzerine düştü.

İlk belirlemelere göre yaklaşık 12 araç zarar gördü. Yetkililer olayda yaralanan olmadığını açıkladı.

Görgü tanıkları, iskelenin yeterince sabitlenmediğini öne sürerken, olay sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Demiryolu Trafiği de Etkilendi

Fırtına nedeniyle kentte demiryolu ulaşımında da sorunlar yaşandı. Salzburg Parsch istasyonu yakınlarında bir S-Bahn seferi havai hatta zarar veren ağaç dalı nedeniyle durmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 100 yolcu trenden tahliye edildi. Kurtarma ekipleri yolcuları güvenli şekilde bölgeden çıkarırken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Şiddetli Rüzgâr Hayatı Felç Etti

Yetkililer, fırtına sırasında özellikle kuvvetli rüzgârın kent genelinde birçok noktada tehlike yarattığını belirtti. İtfaiye ekiplerinin devrilen cisimler, kopan dallar ve altyapı hasarları nedeniyle çok sayıda ihbara müdahale ettiği kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri ise bölgede hava koşullarının dikkatle takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Maddi Hasar Büyük

Özellikle otoparkta meydana gelen olayda araçlarda ciddi maddi hasar oluştuğu belirtildi. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ve olayla ilgili teknik inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yetkililer, şiddetli hava olayları sırasında inşaat alanlarının güvenliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. (ORF)

@welgmedya.com

Tarih: 07-05-2026

FACEBOOK YORUM
Yorum