Sakarya’daki Orman Yangını Bilecik’e Sıçradı: Alevler Kızılöz Köyüne Yaklaştı
WELG | Sakarya’nın Geyve ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılırken Bilecik sınırını geçti. Alevlerin Osmaneli ilçesine bağlı Kızılöz köyüne yaklaşması bölge halkında paniğe yol açtı.
Geyve’de 3 Ev Kül Oldu
Yangında Sakarya’nın Taşoluk Mahallesi’nde 3 ev tamamen yanarken, çok sayıda metruk bina da ciddi hasar gördü. Mahalle sakinleri, itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle birlikte soğutma çalışmalarına destek verdi.
Gece boyunca karadan devam eden söndürme çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 12 helikopter ve 6 yangın söndürme uçağının da devreye girmesiyle hız kazandı.
Valilik: “Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı”
Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yangın kısmen kontrol altına alınmış olup, soğutma ve söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Ekiplerimiz, büyük bir özveriyle sahada görev yapmaktadır” ifadeleri yer aldı.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde takip etti.
Bilecik’te Tehlike Büyüyor
Alevlerin Osmaneli sınırını geçtiği bildirildi. Dün tahliye edilen Kızılöz köyüne alevlerin yaklaşması üzerine bölgedeki ekipler havadan ve karadan yoğun müdahalede bulunuyor. Sarp arazi yapısı nedeniyle iş makineleriyle yol açma çalışmaları sürerken, bazı köylüler eşyalarını traktörlerle güvenli bölgelere taşıdı.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 21-07-2025