Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yöneticisi Hasan Gülüm Gözaltına Alındı
WELG | Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm, sabaha karşı evinden gözaltına alındı. Bu olay, Alevi hak mücadelesine yönelik baskıların bir parçası olarak görülüyor.
PSAKD'dan Tepki ve Açıklama
PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, Gülüm'ün gözaltına alınmasını sert bir dille eleştirdi. Erçe, Hasan Gülüm'ün insan hakları, demokrasi ve emek mücadelesine adanmış bir hayat sürdüğünü vurgulayarak, Gülüm ve Alevi hak mücadelesi üzerinden yürütülen baskı ve korkutma politikalarının başarısız olacağını belirtti. Erçe'nin açıklamasında, "Zulme karşı direnmeye, yanlışa yanlış, karaya kara demeye devam edeceğiz. Karanlığa teslim olmayacağız," ifadelerine yer verildi.
Direniş ve Kararlılık Mesajı
Erçe, ayrıca eşit yurttaşlık, özgürlük, laiklik ve demokratik Cumhuriyet değerlerini savunmaktan geri durmayacaklarını ve Pir Sultan Abdal'ın yolundan ayrılmayacaklarını ifade etti. Erçe, "Dönen dönsün biz yolumuzdan dönmeyeceğiz," diyerek Hasan Gülüm'ün derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Olayın Geniş Yankıları
Hasan Gülüm'ün gözaltına alınması, Alevi toplumu başta olmak üzere insan hakları savunucuları arasında geniş yankı buldu. Bu durum, Türkiye'deki azınlık hakları ve demokratik mücadeleler açısından önemli bir sınav olarak görülüyor. Olayın gelişmeleri, toplumun çeşitli kesimleri tarafından yakından izlenmekte.
.jpg)
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 01-09-2024