içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MLSA'dan Avrupa Konseyi'ne Kavala ve Demirtaş Başvurusu

MLSA'dan Avrupa Konseyi'ne Kavala ve Demirtaş Başvurusu

WELG | Strasbourg – Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararlarının uygulanmadığını belirterek Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne bildirimde bulundu.

"İhlaller Giderilmedi"

Kural 9.2 kapsamında yapılan bildirimde, AİHM'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararlarında tespit ettiği hak ihlallerinin giderilmediği ve koruma altındaki haklarını kullanan kişilere yönelik "keyfi tutuklama" uygulamasının sürdüğü ifade edildi.

Tutuklamalara Dikkat Çekildi

Bildirimde, sulh ceza hakimliklerinin dosyalardaki delillerle suçlamalar arasındaki ilişkiyi yeterince ortaya koymadan tutuklama kararları vermeye devam ettiği savunuldu.

Gazetecilik faaliyetleri, sosyal medya paylaşımları, protestolara katılım, sanatsal ifade ve hükümeti eleştiren açıklamalar nedeniyle çok sayıda kişinin tutuklandığı öne sürüldü.

Bakanlar Komitesi'ne Çağrı

MLSA, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararlarının uygulanmasına yönelik denetimini sürdürmesini ve Türkiye'den "keyfi" tutuklamaları önleyecek somut adımlar atmasını talep etti.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 22-07-2026

FACEBOOK YORUM
Yorum