MİT Başkanı İbrahim Kalın, PKK’nin Silah Bırakma Süreci İçin Meclis Partileriyle Görüşecek
WELG | PKK’nin 11 Temmuz’da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırlarındaki Süleymaniye’de düzenlediği silah bırakma töreninin ardından başlatılan yeni sürece ilişkin, TBMM’de komisyon kurulması için hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin yöneticileriyle görüşecek.
Siyasi Partilere Ziyaret
Edinilen bilgilere göre Kalın, yarından itibaren Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisinin grup başkanları ve grup başkanvekilleriyle bir araya gelecek. Görüşmelerde yeni sürece dair detaylar paylaşılacak ve kurulması planlanan Meclis Komisyonu hakkında bilgi verilecek.
Komisyon Kurulması İçin Son Aşama
PKK’nin silahsızlanma kararının ardından, Meclis’te oluşturulacak komisyonun hem sürecin denetlenmesi hem de siyasi partiler arasında şeffaf bir iletişim sağlanması amacıyla çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 20-07-2025