içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Meral Akşener, konuşmasında ziyaret için gittiği Siirt'te yaşanan Kürdistan meselesine değindi.

Meral Akşener: HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum

WELG- Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te yaşanan "Burası Kürdistan'dır" tartışmasıyla ilgili açıklama yaparken  "HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı' diyoruz",  "Sayın Bahçeli ile Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını biliyorduk ama Sayın Soylu'nun da paydaş olduğunu öğrenmiş olduk" dedi.

HDP'nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyleyen Akşener, "Kürdistan söylemi terör örgütünün" diye konuştu.

Akşener, Siirt’te yaptığı ziyaretler sırasında bir esnafın yanına gelip “Burası Kürdistan’dır” ifadesini kullanması ve ardından gelişen tartışmalar hakkında şunları söyledi:

"Bizim ilçe ziyaretlerimizi havuz medyası da yakından takip ediyor. Onların misyonu başka. AK Parti ve küçük ortağı bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. O nedenle bizim bu ziyaretlerimizi baltalamak için her yolu deniyorlar.Bu sefer değişik bir şey oldu. Siirt'te her zamanki AK Parti atraksiyonun dışında bir HDP çalışanı bir esnafa gelip 'Burası Kürdistan' dedi. Neymiş, nasıl olur da 'Burası Kürdistan' dermiş. Neye şaşırıyorsunuz, bu kişi HDP çalışanı. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. 'HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı' diyoruz.

@welg medya haber

 

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 03-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum