Libya’da Türk Fransız savaş gemileri karşı karşıya gelmişti
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın, Libya'yla açıklarında meydana gelen ve Fransa'nın NATO'dan soruşturma talep ettiği olayla ilgili Fransa'da özür talep ettiği ortaya çıktı
Haziran ayı ortalarında, BM’nin silah ambargosu kararına rağmen Libya’ya silah taşıdığından şüphelenilen gemileri durdurmaya kalkan ve vekalet savaşında Tobruk hükümetini destekleyen Fransız gemileri, Türk savaş gemilerinin eşlik ettiği bir nakliye gemisini aramak üzere harekete geçmiş ancak Türk gemilerinden hedef alındıkları için geri çekilmişlerdi.
Tanzanya bandıralı nakliye gemisinin aranmasının Türk savaş gemileri tarafından engellenmesinin ardından Fransa, olayın NATO tarafından soruşturulmasını talep etmişti.
Ancak Türkiye Dışişleri, NATO tarafından sonuçlandırılan herhangi bir soruşturmanın olmamasıyla birlikte Türkiye’ye “tehlikeli saldırganlıklar” ile suçlayan Fransa’dan özür talep etti.
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 02-07-2020