Kopenhag-Viyana Seferindeki FlixBus Almanya’da Devrildi: En Az 20 Yaralı
WELG | Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde, Kopenhag'dan Viyana’ya gitmekte olan bir FlixBus otobüsü, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece otoyolda devrildi. Kazada en az 20 kişi yaralandı, bir yolcu ağır yaralı olarak araçtan saatler sonra çıkarılabildi.
Gece 02:40’ta Devrildi
Alman BILD gazetesinin haberine göre, kaza saat 02:40 sularında, A19 otoyolunun Röbel bağlantı noktasına yakın bir noktada meydana geldi. FlixBus, bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak devrildi.
Araçta 55 Kişi Vardı
Polis açıklamasına göre, otobüste 53 yolcu ve 2 şoför bulunuyordu. 20 kişi çeşitli şekillerde yaralanırken, bir yolcu iki saat boyunca otobüs enkazında sıkışmış halde kaldı ve özel ekipmanlarla kurtarıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır.
Yolcular Röbel’e Taşındı
Kazada yaralanmayan yolcular, FlixBus tarafından gönderilen yedek otobüsle yakınlardaki Röbel kasabasına nakledildi. İki otobüs şoförünün ise kazadan yara almadan kurtulduğu bildirildi.
Otoyol Saatlerce Kapalı Kaldı
Kazanın ardından A19 otoyolunun Berlin yönü sabahın erken saatlerine kadar ulaşıma kapatıldı. Polis ekipleri kaza nedenine ilişkin soruşturma başlattı.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 04-07-2025