içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kavala Derhal Serbest Bırakılsın Çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin yayınlanan sonuç bildirisinde Osman Kavala’nın devam eden tutukluluğunun uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiği ve derhal salıverilmesi gerektiği belirtildi.

Kavala Derhal Serbest Bırakılsın Çağrısı
Haberi Sesli Dinle

Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin Bakanlar Komitesi’nin son toplantısında 1 Kasım 2017’den beri tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın durumuna yer verildi.

Euronews’in aktardığına göre toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirisinde daha önceki çağrılar hatırlatılarak Kavala’nın devam eden tutukluluğunun uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiği ve derhal salıverilmesi gerektiği belirtildi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Kavala’nın mevcut tutukluluğunu yasal olarak tespit eden gerekçeli kararının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından incelenen veya atıfta bulunulan aynı delillere dayandığı kaydedilerek AYM’nin gerekçesinin, devam eden bir ihlal karinesini çürütmek için herhangi bir kanıt içermediği sonucuna varıldı.

Kararda ayrıca durumun değişmemesi halinde gerekirse Konsey’in sahip olduğu tüm araçların kullanılmasının aktif şekilde değerlendirilmekte olduğu kaydedildi.

Kararda gerekirse örgütün elindeki tüm araçları aktif olarak kullanmayı düşünerek kararın uygulanmasını sağlamaya hazır olunduğu teyit edildi.

Bu çerçevede referans verilen araçlardan biri de Türkiye’nin Avrupa Konsey’indeki oy ve veto hakkının askıya alınması.

WELG MEDYA HABER

 

Tarih: 16-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum