içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kadıköy’de öğrenci eylemine çok sert müdahale (VİDEO)

Üniversite öğrencileri, üniversitelere atanan kayyımlara karşı özerk üniversite taleplerini dile getirmek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya müdahale edildi, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Kadıköy’de öğrenci eylemine çok sert müdahale (VİDEO)
Haberi Sesli Dinle

Üniversite öğrencileri, üniversitelere atanan kayyımlara karşı özerk üniversite taleplerini dile getirmek ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için Kadıköy Rıhtım'da bir araya gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanması üzerine açıklamanın yapılacağı Rıhtım polisler tarafından çok sayıda zırhlı araç ve barikatlarla kapatıldı.  İlçenin pek çok cadde ve sokağı da polisler tarafından tutuldu.

ENGELLEMEYE SLOGANLARLA CEVAP VERDİLER

Ara sokaklarda dağınık halde bulunan öğrenciler Sakızgülü Sokak'ta bir araya gelerek Rıhtım'a doğru yürüyüşe geçmek istedi. Polislerin engellemelerine karşı öğrenciler, "Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları atmaya başladı.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Ali Kenanoğlu yürüyüşe izin verilmesi için polislerle görüşme gerçekleştirdi. Milletvekillerinin taleplerini kabul etmeyen polisler öğrencilere müdahale etti. Biber gazı kullanılarak hakaret ve darp eşliğinde müdahaleye başlayan polisler çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

İKİNCİ MÜDAHALE

Bunun üzerine sloganlar eşliğinde ara sokaklara dağılan öğrenciler, polisler tarafından takibe alındı. Ara sokaklarda gerçekleşen müdahalelerde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Tarih: 01-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum