içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar: "Kürtler Korunmalı"

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Kürtlerin Suriye'deki radikal İslamcı grupların saldırılarına karşı korunması gerektiğini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar:

WELG | İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Kürtlerin Suriye'deki radikal İslamcı grupların saldırılarına karşı korunması gerektiğini belirtti. Sosyal medya platformu X'te bir açıklama yapan Saar, Kürtlerin IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleyi hatırlatarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Bakan Saar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün arkadaşım Çek Dışişleri Bakanı @JanLipavsky ile görüştüm. Suriye'deki olayları ve durumu ele aldık. Suriye'deki Kürt azınlığın güvenliğinin sağlanmasının gerekliliğini vurguladım, çünkü hala saldırılarla karşı karşıyalar. Kürtler IŞİD'e karşı cesurca savaştılar ve uluslararası toplum onları radikal İslamcıların saldırılarından korumayı sağlamalı.”

Suriye'deki Çatışmalar ve Son Gelişmeler

Son günlerde Suriye'de Esad yönetimi ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ülkenin farklı bölgelerinde kontrol, hızla el değiştirdi:

  • Halep: 27 Kasım'da Halep'in batı kırsalında başlayan çatışmalar, 30 Kasım'da Halep'in merkezinin muhalif grupların kontrolüne geçmesiyle sonuçlandı.
  • İdlib: Aynı gün, muhalifler İdlib genelinde hakimiyet kurdu.
  • Hama: 5 Aralık’ta Hama kent merkezi muhaliflerin eline geçti.
  • Humus: Muhalifler, Şam’a açılan stratejik önemdeki Humus ilinin bazı yerleşim yerlerini kontrol altına aldı. 7 Aralık'ta Humus kent merkezine hakim oldular.
  • Dera ve Suveyda: 6 ve 7 Aralık tarihlerinde Ürdün sınırındaki Dera ili ve ülkenin güneyindeki Suveyda ili tamamen muhaliflerin kontrolüne geçti.
  • Kuneytra: 7 Aralık'ta yerel muhalifler, Kuneytra il merkezinde kontrol sağladı.
  • Şam: Muhalif gruplar, 7 Aralık'ta Şam’ın güney banliyölerine girdi. Suriye yönetimi güçleri başkentteki Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve uluslararası havalimanından çekildi. 8 Aralık sabahı ise başkentin tamamı muhaliflerin kontrolüne geçti.

Kürt Bölgelerindeki Durum

Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde de çatışmalar yoğunlaştı:

  • Tel Rıfat: Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu, Kürtlerin kontrolündeki Tel Rıfat’ı ele geçirdi.
  • Minbic: Kürtlerin kontrolündeki Minbic’e yönelik Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu tarafından saldırılar başlatıldı.

Suriye’deki çatışmalar, bölgedeki güç dengelerini hızla değiştirmeye devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı’nın Kürtlerin korunmasına yönelik çağrısı, uluslararası toplumun bu gelişmelere karşı nasıl bir tutum sergileyeceği konusunda önemli bir soruyu gündeme getiriyor.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 08-12-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum