içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İngiltere'de Covid-19’dan ölüm sayısı sıfırlandı

Nüfusunu büyük çoğunluğunu aşılayan İngiltere’de, Covid-19 nedeniyle bugün kimsenin ölmediği duyuruldu. Bunun üzerine 17 Mayıs’ta normalleşmede yeni aşamaya geçileceği açıklandı.

İngiltere'de  Covid-19’dan ölüm sayısı sıfırlandı
Haberi Sesli Dinle

İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da son 24 saatte Covid-19 sebebiyle kimsenin ölmediği duyuruldu. Galler’de ise yalnızca dört kişi yaşamını yitirdi.

İngiltere, Covid-19 aşısına başlayan ilk ülke olmuş ve aşılamanın hızı nedeniyle vaka sayısını düşürmüştü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs önlemlerinin daha önce öngörüldüğü gibi 17 Mayıs’ta bir kademe daha gevşetileceğini teyit ederek, normalleşme sürecine ilişkin yeni detaylar açıkladı.

BBC Türçe’de yer alan habere göre konuşmasına, “gösterdiği sabır ve fedakarlıktan dolayı” herkese teşekkür ederek başlayan Johnson, yeni döneme geçmek için belirlenen kriterlerin sağlandığını, ancak tüm tedbirleri bir kenara koyamayacaklarını anlattı.

Öğrencilere maske zorunluluğu kalkıyor

Hükümetin açıkladığı takvime uygun olarak 17 Mayıs’tan itibaren pubların, restoranların, kafelerin iç mekanları açılacak, oteller müşteri kabul etmeye başlayacak, sinema ve tiyatrolar uzun aradan sonra perdelerini izleyiciye açacak.

Yeni dönemde okulların ortak alanlarında ve sınıflarda öğrencilerin maske takması zorunluluğu da kaldırılacak.

Johnson otel, hostel ve benzeri konaklama hizmetlerinin de Pazartesi’den itibaren açılacağını aktardı.

Düğünler, resepsiyonlar ve diğer benzeri etkinlikler de 30 kişiyle sınırlı olmak üzere organize edilebilecek.

Ülkeden toplam 35 milyon 400 binin üzerinde kişiye ilk doz Covid-19 aşısı yapılırken, 17 milyon 850 binden fazla kişiye aşının iki dozu da yapıldı.

@welg medya haber

 

Tarih: 11-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum