İmamoğlu’ndan Silivri’den Mektup: “Devletimizi Sahte Diploma Çetelerine Teslim Ettiler”
Fotoğraf: Özgür Özel X hesabı
WELG | CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri sürüyor. 43’üncüsü Tuzla’da düzenlenen mitinge binlerce yurttaş katıldı. Mitingde okunan mektubunda Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmaları ve diploma iddialarını hedef aldı:
“Devletimizi sahte diploma çeteleri karşısında aciz hale düşürenler, usule ve hukuka uygun diplomamı iptal ettirmek için yargıya baskı yapıyorlar. Hakimleri değiştirip duruyorlar.”
İmamoğlu’ndan Mektup: “Ne Yapsalar Boş”
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in kürsüden okuduğu mektubunda Ekrem İmamoğlu, Tuzla’daki yurttaşlara seslenerek CHP’li belediyeciliğin ilçeye kazandırdıklarını anlattı. Kreşlerden Kent Lokantalarına, istihdam ofislerinden sosyal konut projelerine kadar birçok icraatı sıralayan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Milletin parasını millete verirseniz, daha önce görülmemiş kadar çok icraat yaparsınız. Karşılarında onları her seçimde sandığa gömmüş bir aday olunca, çareyi diploma iptalinde, yalanlara dayalı soruşturmalarda arıyorlar.”
Silivri Cezaevi’nden kaleme aldığı mektubunda yargı sürecine dair önemli iddialarda bulunan İmamoğlu, savcılığın Ekim 2024’te başlattığı soruşturmayı hala sonuçlandıramadığını, 9 aydır iddianame hazırlanmadığını belirtti.
“O iddianame önümüze gelecek ve bütün iftiraları, kumpasları, yalanları bir bir yüzlerine vuracağız.”
Özgür Özel: “Cesaretin Varsa 2 Kasım’da Sandığı Getir Erdoğan!”
Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı açıkça meydanlara davet etti ve erken seçim çağrısını yineledi:
“Ben CHP Genel Başkanı olarak Türkiye’nin gözünün içine baka baka söylüyorum ki; arkadaşlarımız masumdur, Ekrem Başkan masumdur. Ancak karşımızda bir iftira çetesi vardır.”
Özel konuşmasında Erdoğan’a seslenerek meydan okudu:
“Sokağa çıkabiliyor musun? Hayır. Pazar gezebiliyor musun? Hayır. Artık sokağa çıkamayan bir Erdoğan var. Cesaretin varsa 2 Kasım’da sandığı getir! Millet versin kararı!”
CHP, Dört Gün Boyunca 22 İlde Miting Yapacak
Özel, CHP’nin sadece büyükşehirlerde değil, Anadolu’nun dört bir yanında örgütlü olduğunu vurgulayarak partinin Ağrı’dan Aksaray’a kadar 22 ilde dört gün boyunca eylem ve mitingler düzenleyeceğini duyurdu.
“Parti her yerde, mücadele her yerde, örgüt her yerde. Görüyor musunuz? İktidara yürüyoruz.”
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 06-08-2025