içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HKP, Kadıköy’de Danıştay’ın kararını protesto etti (VİDEO)

Halkların Kurtuluş Partisi (HKP) Kadıköy’de Danıştay’ın kararını protesto etti. HKP, Danıştay’ın İstanbul sözleşmesi kararı ortaçağ faşist din devletine gidişin adıdır!

HKP, Kadıköy’de Danıştay’ın kararını protesto etti (VİDEO)

WELG - Danıştay 10. Dairesi, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetmişti.

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptal istemini reddetti. Karar ikiye karşı üç oyla alındı. HKP’liler Kadıköy’de bir araya gelerek Danıştay’ın kararını protesto etti.

Halkların Kurtuluş Partisi (HKP),liler Kadıköy’de bir araya gelerek Danıştay’ın kararını protesto etti.

“Danıştay siyasi bir karar verdi

HKP’liler yaptıkları açıklamada, Danıştay’ın İstanbul sözleşmesi kararı  ortaçağ faşist din devletine gidişin adıdır diyerek, direnmeye mücadele etmeye edeceğiz, AKP giller karşı mücadele etmeye devam edeceğiz diyerek Danıştay hukuka uygun bir şekilde anayasaya sahip çıksın ve bir bütün olarak cumhurbaşkanının anayasanın üstünde hareket edemeyeceğini söyledi.

@welgmedya.com

 

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 22-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum