içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HDP’li özen Mazgirt’te karakollarda okunan ezen asimilasyon politikasın bir parçasıdır (VİDEO)

HDP’li Zeynel Özen, Dersim’in Mazgirt ilçesinin birçok köyünde karakollardan okutulan ezana ilişkin konuşarak “12 Eylül faşist cuntalarının bıraktığı yerden devam eden iktidarı Alevi köylerine cami yapan ve karakollarda ezan okutan bu sindirme politikalarından artık vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

 HDP’li özen Mazgirt’te karakollarda okunan ezen asimilasyon politikasın bir parçasıdır (VİDEO)
Haberi Sesli Dinle

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı birçok köyde karakollardan okutulan ezan Meclis gündemine de geldi. HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Genel Kurul’da söz alarak “Bu sindirme politikalarından artık vazgeçin diyerek şu konuşmayı yaptı:

“Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Muhundi (Darıkent) köyünde Tunceli valisinin bir süre önce yaptığı ziyaretin ardından karakoldan ezan okutulmaya başlanmıştır. Aynı uygulama; son birkaç haftadır Mazgirt’in 3 köyünde daha karakollardan ezan okutulmaktadır. Buralarda yaşayan Aleviler, özellikle Alevi köylerinde başlatılan bu uygulamalara karşı tepkilidir. 80 ihtilalinde Alevilerin yoğun olduğu köylere cami yapılırdı, birçok Alevi köyü böyle kullanılmayan, atıl vaziyette camilerle doludur. Şimdi ise karakollardan yüksek sesle ezan okutularak açıkça bir asimilasyon politikası uygulanmaktadır. 12 Eylül faşist cuntalarının bıraktığı yerden devam eden iktidarı Alevi köylerine cami yapan ve karakollarda ezan okutan bu sindirme politikalarından artık vazgeçmeye çağırıyoruz.”

​WELG MEDYA

 

 

Tarih: 13-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum