içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HDP Heyetinin Amara’ya girişine polis engeli: 1 gözaltı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 72'inci doğum günü nedeniyle Öcalan'ın doğduğu Halfeti ilçesinin Ömerli Köyüne gitmek isteyen HDP'li heyetin konvoyuna polis izin vermedi.

HDP Heyetinin Amara’ya girişine polis engeli: 1 gözaltı
Haberi Sesli Dinle

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinden oluşan bir heyet Amara’ya gitmek üzere geldikleri Halfeti’de engellendi.

15 araçlık konvoy halinde hareket halinde olan heyet, Halfeti’nin 20’nci kilometresinde durduruldu. “Valilik yasağı var” denilerek heyetin ilçeye girmesine izin verilmedi.

Daha sonra Milletvekillerinden oluşan heyet Amara girişinde bir kez daha askerler tarafından önleri kesildi. Burada da bir kez daha valilik yasağı gerekçe gösterilerek geçişlerine izin vermedi.  Ayşe Sürücü, milletvekili olarak seyahat haklarının engellenmesine tepki gösterdi.

 Birecik ilçesine bağlı bir dinlenme tesisinde bir kez daha durdurulan heyette yer alan HDP Haliliye ilçe Eşbaşkanı Müslüm Arslan gözaltına alındı. Yine 10 tane zeytin ağacına da el konuldu.

WELG HABER

Tarih: 04-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum