içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

FPÖ eyalet parlamentosu başkanı hakkında soruşturma: Mart ayında karar bekleniyor

Klagenfurt Cumhuriyet Başsavcılığı, FPÖ Eyalet Parlamentosu Başkanı Gerald Deutschmann'ın dokunulmazlığından feragat edilmesini talep etti. Kararın Mart ayı ortasında verilmesi bekleniyor.

FPÖ eyalet parlamentosu başkanı hakkında soruşturma: Mart ayında karar bekleniyor

WELG | Klagenfurt Cumhuriyet Başsavcılığı, FPÖ eyalet parlamentosunun üçüncü başkanı Gerald Deutschmann'ın milletvekili dokunulmazlığından feragat edilmesini resmen talep etti. Şu anda eyalet parlamentosunun önünde olan talep, 5 Mart'ta anayasa komitesinde görüşülecek. Kararın 19 Mart'ta, Steiermark eyalet parlamentosunun genel kurul toplantısında yapılması planlanıyor.

Soruşturmanın arka planı Gerald Deutschmann'a yönelik soruşturmalar, şehrin kulüp fonlarından elde edilen paralarla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası. Deutschmann'ın mimarlığını yaptığı kulüp patronu Mario Kunasek'in Graz'daki evinin inşasıyla ilgili iddiaların ardında isimsiz bir şikayet yatıyor.

FPÖ'nün siyasi yorumu FPÖ, Deutschmann'a yönelik suçlamaları siyasi motivasyonla yapılmış ve karalayıcı olarak nitelendiriyor. Parti, kentin FPÖ'sünün mali işlerinin zaten iç denetimden geçirildiğini belirtiyor ve dokunulmazlıktan feragat kararının, iddiaların hızlı bir şekilde aydınlatılması için gereken bir adım olduğunu savunuyor.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 22-02-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum