içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Emekli amirallere gözaltı kararı

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 103 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, imzacılardan Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Emekli amirallere gözaltı kararı
Haberi Sesli Dinle

Son dönemde gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 103 emekli amiral hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, imzacılardan Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek'in gözaltına alındığı öğrenildi.

Emekli amiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz tarafından yapılan paylaşımda, "Polisler evimize baskın yaparak Cem’i gözaltına aldılar" ifadelerine yer verildi. 

​Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan gazeteci Müyesser Yıldız da”Sabah saat 06:00 operasyonu! İlk etapta emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi. Ergun Mengi de gözaltına alınan emekli amiraller arasında” açıklamasında bulundu.

​'Türkiye için utanç verici bir gün'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, yapılan operasyonla ilgili olarak "Emekli Amiral Cem Gürdeniz evine gelen polislerce gözaltına alındı. Türkiye için utanç verici bir gün. Biz bu oyunları daha önce de gördük. Vatanseverler dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı.

​Avukat Celal Ülgen de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 14 emekli amiral için gözaltı kararı çıkarıldığını açıkladı:

"14. Amiral için gözaltı kararı olduğu bilgisi geldi. Fiili olarak Cem Gürdeniz, Kadir Sağdıç, Alaaddin Sevim amiraller şu anda Vatan caddesindeki Emniyet Müdürlüğündeler."

Tarih: 05-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum