Dersim Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, AKP’den Aday Adayı oldu
Dersim Cemevi başkanı ve eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt'un, AKP'den Dersim Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.
WELG | Yurt'un, Dersimde tarikatları savunduğu ve Alevileri devlete peşkeş çekmek kendine rant sağıldığı için Alevi topluluğu arasında tepki çekmişti.
Yurt'un tarikatlarla ilgili açıklamaları, özellikle Alevi topluluğu tarafından eleştirilmiş ve tepki toplamıştı. Ayrıca, Vatandaşı tehdit ettiği için sosyal Politikalar İl Müdürü görevinden alınıştı.
TARİKATLARLA İLGİLİ AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Öte taraftan AKP ve MHP’ye yönelik eylem ve söylemleriyle "Cemevini AKP politikalarına alet ediyor" eleştirisiyle Alevilerin tepkisini çekiyordu.
Görevden alınan Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve AKP Tunceli eski İl Başkanı Sercan Özaydın'a Zülfikar vererek tepki çekmişti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da 10 Haziran 2022’de Tunceli Cemevini ziyaret etmiş, Erbaş'a cura saz hediye edilmişti.
Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt'un "Tarikatların Tunceli’ye zarar vereceğine inanmıyorum" sözleri de tepki çekmişti.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 23-11-2023