Cumhurbaşkanına Rağmen Metal İşçileri Direnmeye Devam Ediyor
Türkiye genelinde dört işletmeye bağlı sekiz fabrikada süren grev, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı yürütülüyor.
WELG | Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metal grevini yasaklama kararına rağmen, işçiler kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. Haftalardır süren grev dalgası, Balıkesir Gönen’deki Arıtaş Kriyojenik fabrikasında yeni bir ivme kazandı. 1700’den fazla işçi, "haklarımızı alana kadar direnişe devam" diyerek meydan okuyor.
Metal İşçileri Grev Yasağını Tanımıyor
Türkiye genelinde dört işletmeye bağlı sekiz fabrikada süren grev, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı yürütülüyor. Balıkesir Gönen’deki Arıtaş Kriyojenik fabrikasının işçileri de greve katılarak, mücadeleye destek verdi.
“Yasakları Kabul Etmiyoruz, Direniyoruz!”
Grev yasağına rağmen direnişlerini sürdüren işçiler, taleplerini yüksek sesle dile getiriyor:
- Adil ücretler
- İnsanca çalışma koşulları
- Sendikal hakların korunması
İşçiler, Cumhurbaşkanına ve grev yasağına rağmen haklarını almakta kararlı. “Haklarımızı almadan geri adım atmayacağız!” diyerek direnişi büyütüyorlar.
Direniş Dalga Dalga Yayılıyor
Arıtaş Kriyojenik işçilerinin de katılımıyla genişleyen grev, Türkiye genelinde işçilerin dayanışma çağrısına dönüştü. Fabrika önlerinde toplanan işçiler, “Cumhurbaşkanına rağmen direniyoruz!” sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.
Emek Mücadelesi Büyüyor
Metal işçilerinin mücadelesi, yalnızca sektördeki adaletsizliklere değil, grev yasaklarının demokratik haklar üzerindeki etkilerine de dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından işçilere destek gelirken, bu mücadele emek mücadelesinin yeni bir simgesi haline geliyor.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 20-12-2024