içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC‘ye müzdesi Saray ve meclis binası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Meclisi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın merakla beklenen müjdesi KKTC'ye bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı çıktı. Erdoğan, "Muhteşem, görkemli bir parlamento binası olsun. Dünyaya kendisini görkemli şekilde gösterdiği bir külliyeye kavuşalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC‘ye müzdesi Saray ve meclis binası
Haberi Sesli Dinle

Erdoğan, "Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var, ne doğru dürüst bir parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki bina malum İngilizlere ait bir gecekondu. Şimdi Cumhurbaşkanlığının inşallah bu külliyesiyle ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün aynı zamanda Türkiye ile KKTC arasındaki gücünü şehitlerimizin kanlarından ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz.

"İnşallah bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz programlarla hem Kıbrıs Türk halkının bayram sevincine ortak olacak, hem de Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 47. yıl dönümünü birlikte yaşayacak, hem de KKTC'ye kazandırılan eserlerin toplu açılışını yapacağız. Bu ziyaret vesilesiyle bazı müjdelerimizi kamuoyu ve dünya ile paylaşma fırsatı bulacağız. Bu eser, yatırım ve müjdelerin tüm Kuzey Kıbrıs'a hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli milletvekilleri, Cumhuriyet Meclisi Kıbrıs Türk'ünün azmini, iradesini ve hürriyet tutkusunu ifade eden bir kurumdur. Bu Meclis şimdiye kadar sergilediği dayanışmayla Kıbrıs Türk halkına cesaret vermiş, umut aşılamıştır. Cumhuriyet Meclisi Kıbrıs Türk halkının hak ve özgürlük mücadelesinin sözcülüğünü üstlenerek Kıbrıs davasına güç katmıştır. Kıbrıs Türk'ünün hakkına, hukukuna sahip çıkan tüm meclis üyelerine burada bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum. Bu güzide çatı altında milletten aldığı emanetin hakkını veren tüm milletvekillerine de başarılar diliyorum.

"Merhum Necip Fazıl'dan ilhamla söyleyecek olursak: Bu dava hor, bu dava öksüz değildir. Bu dava öksüz, bu dava sahipsiz değildir.

Kıbrıs davasının sahibi yavru vatan ile ana vatan ile büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davasının sahibi şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Bu davanın sahibi daha ömürlerinin baharında bu toprakları kanlarıyla sulayan kınalı kuzulardır. Bu dava için sadece 1974 Barış Harekatı'nda tam 498 mehmedimizi şehit verdik. Kıbrıs Türk halkı 70'i mücahit toplam 270 evladını kara toprağın baharına yolcu etti. Tam 1672 Kıbrıs Türk'ü kardeşimiz bizden kopartıldı. Türkiye nasıl dünyanın en büyük şehitliğiyse, KKTC'de her karesinde bir kahraman yatan bir şehitler yurdudur.

"Şayet bizler burada özgürce nefes alabiliyor, geleceğe umutla bakabiliyorsak bunda en büyük pay bu toprakları bir şehitler yurdu yapan bu kahramanlara aittir. Bugünlere birilerinin ihsanıyla, lütfuyla değil, bedel ödeyerek geldik. Gencecik evlatlarımızın fedakarlıklarıyla geldik. Bu topraklarda elde ettiğimiz her başarıyı söke söke kazandık. Son yarım asırda maruz bırakıldığımız onca ihanete, çifte standarta, saldırıya rağmen mücadele azmimizi bir an olsun kaybetmedik. Hukuksuzluklara eyvallah edenlerden olmadık. Hakka inandık, halka yaslandık, başkalarına değil kendi bileğimizin gücüne güvendik. Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türk'ünü yok edeceklerini sananlar karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular.

1974 yılında adaya barış ve huzur getiren mehmetçiklerimizi ve mücahitlerimizi saygıyla yadediyorum. Kıbrıs Türk'lerinin hürriyet mücadelesinin lider Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere Kıbrıs Türk halkının kıyamına sebep olan herkese Allah'tan rahmet diliyorum dedi.

@welg medya haber

 

Tarih: 19-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum