içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2. Yeni makam aracı 5 milyon tl

Erdoğan’ın talimatıyla ihtiyaç sahiplerine 1 milyon 250 bin ton patates ile 300 bin ton soğan dağıtımına başlanırken, CHP’li Yavuzyılmaz da Erdoğan için sipariş edilen 5 milyonluk 2. makam aracının bilgilerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2.  Yeni makam aracı 5 milyon tl
Haberi Sesli Dinle

 Geçen hafta içi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Almanya’dan sipariş edilen ultra lüks Cumhurbaşkanlığı makam aracının fiyatını ifşa etti. Sosyal medya üzerinden makam aracının faturasını paylaşan Yavuzyılmaz, “Cumhurbaşkanlığında bu makam araçlarından acaba kaç tane var?” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ MAKAM ARACINI DA PAYLAŞTI

Yavuzyılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığında bu makam araçlarından acaba kaç tane var? Marka: Mercedes Benz S600 Guard Fiyatı: 474.950,00 Avro Fatura adresi: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Belgesi: Fatura, İrsaliye.” Yavuzyılmaz, Erdoğan için alınan birebir aynı 2. makam aracının faturasını da bugün paylaştı. Yavuzyılmaz paylaşımıda, “Asgari ücretli bir vatandaşın bu aracı satın alması için 135 yıl çalışması gerekiyor” dedi.

Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Ülke bir yandan Erdoğan’ın milyonluk makam araçları siparişini, bir yandan da taneyle satılan domatesi konuşuyor.

SEFALETTE 4. OLDUK

Öte yandan, Amerikalı iktisatçı Arthur Okun tarafından geliştirilen, işsizlik oranıyla enflasyon oranının toplanmasından oluşan bir gösterge olarak ortaya konulan Sefalet Endeksi’nde Türkiye 40 ülke arasında 4’üncü sıraya yerleşti.

İşsizlik ve enflasyon verilerinin toplamıyla oluşturulan endekste Türkiye 29.3 puan ile Arjantin (51.7), Nijerya (50.6) ve Güney Afrika’nın (35.4) ardından dördüncü sıraya yerleşti.

HÜKUMET PATATES SOĞAN DAĞITACAK

Pandemiyle daha da derinleşen ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü de düşürdü. Marketler tane domates satışına başladı. Durumun farkında olan hükumet daha önce fiyat patlaması yaşayan ve tanzim satışlarla halka ulaştırılan patates ve soğan için de artık para bile istemiyor. Erdoğan’ın talimatıyla 1 milyon 250 bin ton patates ve 300 bin ton soğan ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

welg medya haber

 

Tarih: 12-04-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum