içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bir kurumun ülkesine yaptığı en büyük katkı!

Almanya 2021’deki büyümesinin beşte birini iki bilim insanına, bir başka deyişle, Biontech’e borçlu. Dünya, bir kurumun ülkesine yaptığı en büyük katkı, diye konuya yer verdi!

Bir kurumun ülkesine yaptığı en büyük katkı!

WELG- 2021’de yüzde 2,7 oranında büyüyen Almanya'nın, bunun yaklaşık yüzde 20’si yani 0,5 puanı Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucusu olduğu aşı üreticisi BioNTech’ten geldi. Alman ve dünya basını, “Bir kurumun ülkesine yaptığı en büyük katkı” diye, konuya geniş yer ayırdı.

BÜYÜMENİN BEŞTE BİRİ İKİ TÜRK BİLİM İNSANINDAN!

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, Almanya ekonomisi 2021’de yüzde 2,7 büyürken, 2021’in son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 oranında küçüldü.

2020’de yüzde 4,6 oranında küçülen Alman ekonomisi, 2021’in son çeyreğindeki küçülmenin tedarik zinciri sorunları ve Omicron varyantı kaynaklı vaka artışının getirdiği yavaşlama kaynaklı olduğu belirtildi.

KÜRESEL DÜNYADA SES GETİRDİ

Uluslararası yayın organları, Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in kurucusu olduğu ve Covid-19 virüsü aşısını üreten BioNTech’in 2021’de Almanya’nın büyümesine 0,5 puanlık katkıda bulunduğuna dikkat çekti.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 15-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum