Aziz İhsan Aktaş Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı: Tutuklular İçin Devam Talebi
WELG | Ankara – Kamuoyunda “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” davası olarak bilinen yargılamada savcı mütalaasını açıkladı. Savcılık, belediye başkanları dahil tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ederken, bazı adli kontrol tedbirlerinde değişiklik istedi. Duruşma avukatların beyanlarının alınmasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.
“Tutuklulukların devamı istendi”
Savcı, dosyada tutuklu bulunan belediye başkanları ve diğer sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin sürmesini talep etti. Yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin devamı istenirken, haftalık imza yükümlülüğü bulunan sanıklar yönünden bu tedbirin kaldırılması yönünde görüş bildirildi.
“Mal varlığı tedbirleri kaldırılsın”
Mütalaada, dosya kapsamında bloke edilen ve el konulan mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması talebi de yer aldı. Ayrıca henüz ifade vermeyen tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması istendi.
“Vareste taleplerine onay”
Savcılık, bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulma taleplerinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.
“Hangi belediye başkanları tutuklu, hangileri tutuksuz?”
Davada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuksuz yargılanıyor.
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ise tutuklu yargılanan isimler arasında yer alıyor.
“Duruşma yarın devam edecek”
Mahkeme heyeti, savcının mütalaasının ardından avukatların taleplerinin alınmasına devam edilmesi için duruşmayı yarına bıraktı.
@welgmedya.com
Bu habere tepkinizi seçin
Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.
Tarih: 23-02-2026