içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Avusturya Vatandaşı Suna Bildik, Bir Yıldır Türkiye’de Alıkonuluyor

Gecen sene Türkiye’ye izine giden, Suna Bildik dönüşte hava limanında Check in yapıp uçağı beklerken, polis tarafında gözaltına alındı. Terörle mücadele şubesine götürülen Bildik, 3 gün göz altında tutulduktan sonra yurt dışı yasağı konularak denetimli serbest bırakıldı.

Avusturya Vatandaşı Suna Bildik, Bir Yıldır Türkiye’de Alıkonuluyor
Haberi Sesli Dinle

Hakkında yurt dışı yasağı konulan ve denetimli serbest bırakılan Suna Bildik, haftada birgün karakola gidip imza vermek zorunda kalıyor.

Suna Bildik’in eşi işe evlilik akdine sadık kalarak eşini yalnız bırakmadı. Yaklaşık bir yıldan beri eşini yalnız bırakmak istemediği için yanından ayrılmayarak aynı cezayı esiyle birlikte çekiyor.

Bildik’in Çocukları şu ana kadar Avukatları aracılığla iki sefer itirazda bulunduklarını ve ayrıca Avusturya dışişleri bakanlığı ve Avusturya konsolosluğuna yapılan tüm başvurulara rağmen bir sonuç alınmadıklarını belirterek imza kampanyası başlatma kararı aldıklarını söyledi. Kamuoyuna bir çağrıda bulunarak imza kampanyasına destek vererek bu hukuksuzluğa sesiz kalınmamasını istedi.

Suna Bildik’e yapılan suçlama ise Avusturya’nın başkenti Viyana’da 1 Mayıs isçi bayramında çekilen resimler.

Suna Bildik’in çocukları savcılığın yurt dışı yasağına delil olarak gösterdiği 2012 yıllı 1 Mayıs’ında çekilmiş resimlerin annelerine ait olmadığını belirterek sosyal medyada imza kampanyası başlattı.

Die Petition, die Suna Bildik betrifft, wurde Stand Mittwochmittag von 280 Unterstützerinnen und Unterstützern unterzeichnet.

Tarih: 08-03-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum