içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Avusturya’da polis eğitiminde genişleme: Yeni dersler Ekim ve Aralık’ta başlıyor

Avusturya’da polis eğitiminde genişleme: Yeni dersler Ekim ve Aralık’ta başlıyor

WELG | Avusturya, artan güvenlik gerekliliklerine yanıt vermek amacıyla polis eğitim kapasitesini genişletiyor. Ekim ve Aralık 2025’te birçok eyalette yeni dersler başlatılarak yüzlerce polis adayı eğitilecek.

Viyana’da 250’ye kadar yeni polis adayı

Aralık ayında başkent Viyana’da on kadar temel polis eğitimi dersi açılacak. Bu derslerde 250’ye kadar ek polis yetiştirilmesi planlanıyor.

Aşağı Avusturya: Sınır ve havalimanı polisi için özel program

Ekim ayında sınır polisi asistanları için 25 kişilik bir kurs başlayacak. Aralık ayında ise 25 kişilik temel eğitim sınıfı açılacak. Ayrıca Viyana-Schwechat Havalimanı’nda görev alacak mezunlara yönelik yabancılar ve sınır polisi alanında özel bir eğitim programı planlandı. Bu program, AB genelinde uygulanacak Giriş/Çıkış sistemi (EES) ile doğrudan bağlantılı olacak.

Diğer eyaletler: Yukarı Avusturya ve Tirol

Yukarı Avusturya’da iki kurs açılırken, Tirol’de de her biri 25 kişilik dersler planlanıyor. Böylece bölgesel ihtiyaçlara göre polis gücü desteklenecek.

Bakan Karner: “Hiç bu kadar çok polis olmamıştı”

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, yapılan genişlemeyi şu sözlerle savundu:

“Avusturya genelinde bugüne kadar hiç bu kadar çok polis memuru görülmemişti – ülke çapında benzeri görülmemiş bir zirveye sahibiz. Aralık ayında yapılan kayıtlar açık: Sözde kadro eksikliği hakkındaki eleştiriler haksız. Sürekli eğitime yatırım yapıyoruz ve beklenen gidişleri bir bir telafi edebiliriz.”

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 14-09-2025

FACEBOOK YORUM
Yorum