içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Avusturya'da camilerde Erdoğan ve AKP seçim propagandası yapılıyor!

Alınan haberlere göre DITIB, Milli görüş, Nakşibendi ve Selefi camilerinde Erdoğan AKP ve MHP antidemokratik hükumetine oy devşirmek için propaganda yapılmakta.

Avusturya'da camilerde Erdoğan ve AKP seçim propagandası yapılıyor!

WELG | 2019 seçimlerinde Avusturya siyasi çevrelerince ağır eleştiriler alan hatta "Mevcut antidemokratik hükümete destek verenlerin, oturumlarının iptal edilmesi" bile tartışılmıştı.

Siyasiler; Avusturya'da sosyal, demokratik ve düşünce özgürlüğü ve çoğulcu bir kültürde özgürce faydalanıp, aynı zamanda yabancı olarak burada sol partilere oy verenler bile, aynı durumu kendi ülkelerindeki gerici rejim için göstermemeleri, kendileri için çelişki, Avusturya anayasası için de suç teşkil edebileceği, hatta bozkurt sembollerinin de yasal olarak yasaklandığı bilinmekte.

Buna göre Avusturya'da anayasal haktan faydalanarak kurulan dernek adi altındaki camilerdeki bir siyasi parti için çalışmak ve o ülke istihbaratı için bilgi toplamak (Avusturya hükümeti için ağır suç) hem de yurtdışındaki Türkiye’lileri yönlendirme ve entegrasyon çalışmalarına sekteye uğrattığı bilinmekte.

Bunun için ülkemiz için demokrat ve özgürlükten yana olan halkımıza ve dostlarına çağrımızdır.

Camilerimiz halkımızın inanç merkezleridir bir siyasi partinin seçim propaganda bürosu değil. Camilerde yapılan siyasi çalışmalar Avusturya kanunlarına göre suçtur. Muhakkak uyarın ve gerekli mercilere bildirin.

Camiler bünyesinde seçim için maddi finansman sağlamak oy kullanmak ve ya seçim için otobüsler ve cami hutbelerinde yapılan propagandalar yasala değildir, bu durumlarda bunları delillendirip resmi kurumlar nezdinde girişimde bulunabilirsiniz.

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 24-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum