içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Avusturya ABF’den Magdeburg’daki Noel Pazarına Yapılan Saldırıya Kınama

Avusturya ABF’den Magdeburg’daki Noel Pazarına Yapılan Saldırıya Kınama

WELG | Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Magdeburg’daki Noel Pazarı’na yapılan ve birçok masum insanın hayatını kaybettiği saldırıyı en güçlü şekilde kınadı. AABF, saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yayımlayarak Almanya’daki mağdurlar ve toplumla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

"Masum insanlara yönelik şiddet hiçbir şekilde mazur görülemez"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Magdeburg’daki Noel Pazarı’nda Cuma akşamı meydana gelen ve masum insanların hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı korkunç saldırıyı derin üzüntü ve büyük bir şokla öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahşi saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Masum insanlara yönelik şiddet hiçbir şekilde mazur görülemez ve tüm insani ve ahlaki değerlere aykırıdır.”

"Tüm mağdurların yanındayız"

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen AABF, Almanya’daki tüm mağdurlar ve toplumla dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Açıklamada, sorumluların adalet önüne çıkarılması ve bu tür trajik olayların gelecekte önlenmesi gerektiği ifade edildi.

Dayanışma Çağrısı

AABF, saldırının Almanya toplumunda yarattığı üzüntü ve korkunun paylaşıldığını belirterek dayanışma çağrısı yaptı. Açıklama şu ifadelerle sona erdi:
“Bu zor zamanlarda tüm mağdurların ve Almanya toplumunun yanındayız. Sorumluların adalet önüne çıkarılmasını ve bu tür trajik olayların gelecekte önlenmesini ümit ediyoruz.”

Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF

@welgmedya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 21-12-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum