içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Avrupa Birliği zirvesinde göç konusunda bir anlaşma çıkmadı

Granada'da gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nde, Macaristan ve Polonya'nın, Avrupa Birliği'nin göç ve iltica politikalarına karşı çıkma kararı aldığını bildirdiği görülüyor. Bu iki ülke, göçmenlerin AB üyesi ülkelere adil bir şekilde dağıtılmasını öngören iltica reformunu kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Avrupa Birliği zirvesinde göç konusunda bir anlaşma çıkmadı

WELG | Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sosyal medya üzerinden "Göç kısmını veto etmeye karar verdim" açıklamasını yaptı. Aynı şekilde Macaristan Başbakanı Viktor Orban da göç konusunda uzlaşma sağlama şanslarının olmadığını ifade etti. Her iki lider, iltica politikasının AB ülkelerinin oy birliği ile alınması gerektiği görüşünde bulunarak, göçmen yoğunluğu yaşanan ülkelerden gelen sığınmacıları kabul etme planlarına karşı çıkıyorlar.

Bu kararın Avrupa Birliği iltica reformu sürecini etkilemeyeceği belirtiliyor, ancak Macaristan ve Polonya'nın AB bütçesi üzerinde baskı yapmak için bu konuyu kullanabilecekleri vurgulanıyor. AB bütçesinin değiştirilmesi için oy birliği gerektiğinden, bu iki ülkenin buna karşı veto hakkı bulunuyor.

Ayrıca, Macaristan Başbakanı Orban'ın Ukrayna'ya yapılacak mali yardımları eleştirdiği ve AB'nin bu konuda Brüksel'in planlarını sorguladığı da belirtiliyor. Bu durum, AB'nin Ukrayna'ya yönelik mali destek konusunda da tartışmalara yol açmış gibi görünüyor.

@welgmeduya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 07-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum