içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Almanya’dan İstanbul’daki Vatandaşlarına Uyarı: “Protesto ve Kalabalıklardan Kaçının”

Almanya’dan İstanbul’daki Vatandaşlarına Uyarı: “Protesto ve Kalabalıklardan Kaçının”
Haberi Sesli Dinle

WELG | Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerini güncelleyerek İstanbul’daki Alman vatandaşlarını protesto gösterilerinden ve kalabalıklardan uzak durmaları konusunda uyardı.

İstanbul’da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Bakanlık açıklamasında, İstanbul Valiliği’nin aldığı güvenlik önlemlerine vurgu yapılarak, “Bazı sokaklar ve metro istasyonları kordon altına alındı, özellikle Taksim Meydanı çevresinde toplu taşıma seferleri iptal edildi. Bu kısıtlamaların süresi şu an için öngörülemiyor” ifadelerine yer verildi.

Almanya, İstanbul Valiliği’nin dört gün boyunca gösteri ve toplanma yasağı ilan ettiğini hatırlatarak, vatandaşlarına büyük insan topluluklarından uzak durmaları ve çevrede “son derece dikkatli” olmaları çağrısında bulundu. Açıklamada ayrıca, “Medyadan güncel durumu ve olası kısıtlamaları takip edin” denildi.

Güncellemede İmamoğlu’nun Gözaltına Alınmasına Yer Verilmedi

Almanya’nın seyahat uyarısını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından yapması dikkat çekti. Ancak metinde, İstanbul’daki bu güvenlik önlemlerinin nedenleri arasında İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına dair herhangi bir ifade yer almadı.

Gelişmelerin ardından Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden yeni açıklamaların gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

@welgmedya.com

Tarih: 20-03-2025

FACEBOOK YORUM
Yorum