içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Almanya'da DİTİB'in eski Göttingen Teşkilat Başkanı Mustafa Keskin hakkında iddianame hazırlandı

DİTİB'in eski Göttingen Teşkilat Başkanı Mustafa Keskin hakkında Yahudiler ve Ermenilerle ilgili paylaşımları nedeniyle "kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

 Almanya'da DİTİB'in eski Göttingen Teşkilat Başkanı Mustafa Keskin hakkında iddianame hazırlandı
Haberi Sesli Dinle

Almanya'da Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'nin (DİTİB) eski yöneticilerinden Mustafa Keskin hakkında "kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. DİTİB'in Göttingen Teşkilatı eski başkanı Keskin hakkında sosyal medya hesaplarından Yahudi ve Ermenilerle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma açılmış, Keskin şubat ayında DİTİB'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

ÖNERDİĞİMİZ LİNKLER

Göttingen Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada Keskin hakkında dört vakada "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve bir vakada "suçu övmek" suçlamasıyla Göttingen İdare Mahkemesi'nde iddianame hazırlandığı bildirildi.

Keskin, 2015'in mayıs ayından bu yıl şubat ayına kadar olan dönemde Facebook ve WhatsApp üzerinden Yahudiler ve Ermenilere yönelik hakaret içerikli ve komplo teorileri içeren toplam dört mesaj paylaşmakla suçlanıyor.

Keskin'in davaya konu olan paylaşımlarından birinde 1981 yılında Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca ile şimdiki Papa Françesko'nun fotoğraflarının yanında "Birilerinin Papa‘nın kafasına sıkmasına şaşırılmamalı" yorumu bulunuyor. Paylaşımın, Papa Françesko'nun "Ermeni Soykırımı 20'nci yüzyılda işlenmiş ilk soykırım" nitelemesi ardından yapıldığına dikkat çekiliyor.

Keskin'in paylaşımları, Almanya Sosyalist Gençlik Birliği "Die Falken" adlı derneğin Göttingen teşkilatı tarafından ortaya çıkarılmış, ardından Keskin hakkında soruşturma başlatılmıştı. Keskin, paylaşımlarının antisemitik olduğu suçlamasını reddetmiş, ancak 8 Şubat'ta DİTİB'deki görevinden istifa etmişti.

@welg medya haber

Tarih: 30-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum