içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AB Üye Ülkeleri Göç ve İltica Kuralları Üzerinde Anlaştı

AB üye ülkeleri, uzun yıllardır tartışılan ortak göç ve iltica kurallarının kriz durumlarına ilişkin düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı. AB Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, üye ülkelerin temsilcileri Brüksel'de büyükelçiler düzeyinde bir toplantıda bir araya gelerek Göç ve İltica Anlaşması'nın son unsuru üzerinde uzlaşmaya vardılar.

AB Üye Ülkeleri Göç ve İltica Kuralları Üzerinde Anlaştı

WELG | Bu yeni düzenleme, göçmen akınına uğrayan bir üye ülkenin sığınma prosedürlerini hızlandırabilmesini ve diğer üye ülkelerden sığınmacıları kabul edebilmesini öngörüyor. Ayrıca, mali yardım gibi dayanışma taleplerine olanak tanıyor.

Uzlaşılan metin şimdi Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi arasında müzakere edilecek. Özellikle İtalya ve Almanya arasındaki ihtilaf nedeniyle geçen hafta yapılan içişleri bakanları toplantısında anlaşmaya varılamamıştı. İtalya, Almanya'nın Akdeniz'de insani yardım ve arama-kurtarma hizmetleri sağlayan sivil toplum kuruluşları (STK) gemilerini desteklemesine itiraz etmişti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, AP Genel Kurulu'nda Göç ve İltica Anlaşması'nın kabulünün hızlandırılması konusunda yapılan oturumda, zamanın daraldığını ve başarısız olmaları halinde demokrasi düşmanlarının elinde bir propaganda malzemesi olabileceğini vurguladı.

Sonuç olarak, AB üye ülkeleri arasındaki göçle ilgili uzlaşmazlık uzun süredir devam eden bir konuydu ve yeni düzenlemelerin kabul edilmesi önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Ancak konunun müzakere edilmesi sürecinde bazı ülkelerin çekimser veya karşı oy kullandığı görülmüştür. Bu konu, AB'nin karşı karşıya olduğu karmaşık göç ve iltica sorunlarına ilişkin daha fazla çalışmayı gerektirebilir.

@welgmeya.com

Okuyucu Tepkileri

Bu habere tepkinizi seçin

0 tepki

Bir emojiye dokunarak tepkinizi paylaşabilirsiniz.

Tarih: 05-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum