içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Maraş'ın Göksun İlçesinde 4.3 Büyüklüğünde Deprem

KAHRAMANMARAŞ – Maraş’ın Göksun ilçesinde sabah saatlerinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) paylaştığı bilgilere göre, deprem saat 06.31'de gerçekleşti.

Maraş'ın Göksun İlçesinde 4.3 Büyüklüğünde Deprem
Haberi Sesli Dinle

WELG | Depremin merkez üssünün derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre, depremin can veya mal kaybına yol açıp açmadığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

AFAD'dan Açıklama

AFAD, depremin ardından herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları gerektiğini belirtti. Bölgedeki yetkililer, depremin ardından hasar tespit çalışmaları için harekete geçti.

Vatandaşlara Uyarılar

Uzmanlar, depremin ardından artçı sarsıntıların olabileceği konusunda vatandaşları uyararak, güvenli alanlarda bulunmalarını ve binalara girmemelerini tavsiye etti. Deprem anında sakin olunması ve acil durum çantalarının her zaman hazır bulundurulması gerektiği hatırlatıldı.

Geçmiş Depremler ve Bölgenin Sismik Aktivitesi

Maraş bölgesi, geçmişte de benzer büyüklükte depremlerle sarsılmıştı. Uzmanlar, bölgenin sismik olarak aktif bir fay hattı üzerinde bulunduğunu belirterek, olası depremler için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor.

Depremin ardından bölgedeki durum ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Yetkililer, vatandaşların resmi açıklamaları ve uyarıları dikkate almalarını istiyor.

Depremin Detayları

  • Büyüklük: 4.3
  • Yer: Göksun, Kahramanmaraş
  • Saat: 06.31
  • Derinlik: 7 kilometre

@welgmedya.com

Tarih: 09-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum