içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İsrail’in Yayılımcı politikasına karşı çıkan Graz Belediye başkanı, 85. Yıl anmalarına davet edilmedi

Graz Yahudi Cemaati Başkanı Elie Rosen, 1938 Kasım pogromlarının 85. yıl dönümü vesilesiyle Belediye Başkanı Elke Kahr ve KPÖ yerel meclis temsilcilerini anma törenine davet etmedi.

 İsrail’in Yayılımcı politikasına karşı çıkan Graz Belediye başkanı, 85. Yıl anmalarına davet edilmedi
Haberi Sesli Dinle

WELG | Elie Rosen, "Graz KPÖ'nün yıllar içinde pekişen İsrail'e yönelik net tavır almasını" eleştirdi. KPÖ'nün uzun yıllardır sürdürdüğü duruşunu ve çeşitli konuşma talepleri göz önüne alındığında, Belediye Başkanı Elke Kahr ve Graz KPÖ temsilcilerinin 8 Kasım'daki anma törenlerine katılmasının, topluluk üyeleri ve konuklar tarafından ve küçümseme olarak algılanabileceğini düşünüyor.

Graz Yahudi Cemaati Başkanı, Perşembe günü KPÖ'ye gönderdiği bir e-postada, bu nedenle belediye başkanından ve KPÖ temsilcilerinden kutlamalara katılmamalarını istedi.

Graz Yahudi Cemaati, Avusturya'daki Yahudilere en çok etki eden faktörün, Müslüman antisemitizmi yanı sıra, özellikle siyasi solun "İsrail odaklı" antisemitizmi olduğunu belirtti. Rosen, İsrail'e eleştiri getirme girişimlerinin, "diasporadaki Yahudilerin İsrail'i şeytanlaştırmasından etkilenmediğini" iddia ediyor. Ancak Avrupa'daki Yahudi kuruluşlarının artan güvenlik sorunları, açıkça farklı bir hikaye anlatıyor. Rosen, bu dönemde dayanışmanın sadece basmakalıp sözlerle veya iyi davranış çağrılarıyla değil, aynı zamanda barış gösterileriyle gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Rosen ayrıca, 25 Ekim'de Steiermark gazetesinde yer alan bir KPÖ yerel meclis üyesinin ifadelerinden rahatsız olduğunu belirtti. Üye, "İsrail ile Hamas'ın eşit ortaklar, hatta 'iç savaş tarafları' olduğunu düşünen herkes, uluslararası hukuku sadece yok saymakla kalmıyor, aynı zamanda cinsiyetlerin eşit şartlarda yaşayabildiği ve eşcinsellerin, lezbiyenlerin ve transların yaşayabildiği demokratik bir devleti destekliyor" dedi. Rosen, Avrupa'da Yahudilerin veya İsraillilerin korunmasının gereksiz olduğu yönündeki bu ifadelerin ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

@welgmedya.com

Tarih: 26-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum