içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

HÜDA PAR Diyarbakır'da Dans Etkinliğine Yapılan Saldırıyı Savundu

DİYARBAKIR – Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Tema Park’ta dün gece özel bir dans okulu tarafından düzenlenen dans etkinliğine, 50 kişilik bir grup 'Tekbir-Allah-u Ekber' sloganları atarak saldırdı. Saldırıda sandalyeler kullanılarak bazı kişiler yaralandı. Olay yerine sevk edilen 112 sağlık ve polis ekipleri yaralananlara müdahale etti.

HÜDA PAR Diyarbakır'da Dans Etkinliğine Yapılan Saldırıyı Savundu
Haberi Sesli Dinle

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç'in Açıklaması

 

WELG | Saldırı hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, etkinliğin toplumun değer yargılarını hedef aldığını belirterek saldırıyı savundu. Dinç, "Diyarbakır’da kamuya açık olan bir alanda sözde 'dans etkinliği' adı altında, toplumun değer yargılarının hedef alınarak teşhircilik yapılması halkımızı rahatsız etmiş ve tepkisini çekmiştir," dedi.

Faruk Dinç'in Açıklamasından Satır Başları

“Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’da halka açık alanlarda, Kürt halkının örf ve adetlerine uygun olmayan, değerlerimizden uzaklaştıran, neslimizi ifsat eden bu asimilasyon projelerine karşı yetkililer gereken hukuki tedbirleri almalıdır.

Camiye yakın yerlerde, çocuklarımızın oyun oynadığı alanlarda gençliği hedef alarak ifsat çalışmaları yapanlar ve bunun arkasında duranlar her kim ise haklarında derhal yasal işlem başlatılmalıdır.

Gizli eller tarafından toplumumuz ifsat edilmek istenmektedir. Ancak bilinmelidir ki halkımız kendi medeniyet değerlerinden asla vazgeçmeyecektir.”

Olayın Ardından

Saldırıya uğrayan dans etkinliğine katılanlar, yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışırken, olaya tepkiler büyüyor. Sosyal medyada saldırı anının yayılması üzerine birçok kullanıcı tepki gösterdi. Birçok kişi, toplumun barış ve hoşgörü içinde yaşaması gerektiğini vurgulayarak, şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti.

Yaralıların Durumu ve Hukuki Süreç

Yaralanan iki kişinin hastanede tedavisi devam ederken, saldırıya maruz kalan diğer kişiler de sağlık kontrolünden geçirildi. Saldırının failleri hakkında hukuki süreç başlatıldı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır'da yaşanan bu saldırı, toplumda huzursuzluğa ve kutuplaşmaya neden oldu. HÜDA PAR'ın saldırıyı savunması, olayın ardından gelen tepkileri daha da artırdı. Özellikle kültürel etkinliklere yapılan saldırılar, toplumsal barışı ve hoşgörüyü tehdit ediyor. Yetkililerin bu tür olaylara karşı daha sıkı önlemler alması gerektiği, halkın ise barış ve hoşgörü içinde yaşaması için çaba göstermesi gerektiği vurgulanıyor.

@welgmedya.com

Tarih: 11-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum