içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ferhat Tunç Hakkındaki Kırmızı Bülten Talebi Reddedildi, Eserleri Tehdit Olarak Algılanıyor!

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında, eski Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik "hakaret" iddiasıyla açılan davanın 11. duruşması, Büyükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı'nın Tunç'un yakalanması için hakkında 'kırmızı bülten' çıkarılmasını talep ettiğini belirtti.

Ferhat Tunç Hakkındaki Kırmızı Bülten Talebi Reddedildi, Eserleri Tehdit Olarak Algılanıyor!
Haberi Sesli Dinle

WELG | Ancak mahkeme, bu talebi kabul etmeyerek Tunç hakkındaki yakalama emrinde değişiklik yapmadı. Duruşmada, Tunç'un avukatı, müvekkilinin beraatini talep etti. Mahkeme, duruşmayı 20 Aralık 2023 tarihine erteledi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ferhat Tunç, Adalet Bakanlığı'nın kırmızı bülten çıkartılması talebinde bulunduğunu duyurdu. Tunç, bu duruma şaşkınlıkla yaklaşarak, Almanya'da ikamet ettiğini ve Türk yargısının ifadesini almak için her seferinde talepte bulunduklarını ancak Almanya'nın bu talepleri reddettiğini belirtti. Müzikle uğraştığını ve konserler verdiğini vurgulayan Tunç, Türkiye Adalet Bakanlığı'nın, yaptığı eserleri ve sanatsal faaliyetlerini tehdit olarak algıladığını düşündüğünü ifade etti. Tunç, bu talebe karşı hukuki itirazlarda bulunacağını ve Türkiye Adalet Bakanlığı'nı daha dikkatli olmaya davet ettiğini paylaştı.

@welgmedya.com

Tarih: 21-11-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum