içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Almanya Başbakanı Scholz'dan Sınır Dışı Politikasını Sertleştirme Sözü

BERLİN – Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede artan şiddet olaylarının ardından sınır dışı etme politikasını sertleştirme sözü verdi. Mannheim'da aşırı sağcı bir mitingde meydana gelen bıçaklama olayı ve ülkede yaşanan diğer şiddet olaylarının ardından Scholz, ağır suçlardan hüküm giymiş göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Scholz'dan Sınır Dışı Politikasını Sertleştirme Sözü
Haberi Sesli Dinle

Bundestag'da Sert Mesajlar

 

WELG | Perşembe günü Alman Federal Meclisi'nde (Bundestag) konuşan Scholz, "Bu tür suçlular, Suriye ve Afganistan'dan gelmiş olsalar bile sınır dışı edilmelidir," dedi. Scholz, ağır suça bulaşanların ve terör tehdidi teşkil edenlerin Almanya'da yeri olmadığını belirtti. Başbakan, Federal İçişleri Bakanlığı'nın planladığı sınır dışı politikalarını yasal olarak uygulamaya koymanın yollarını aradığını da ekledi.

"Almanya'nın çıkarları, faillerin korunma haklarına üstün gelir," diyen Scholz, terör suçlarını öven söylemlerde bulunanların da sınır dışı edileceğini belirtti. "Sınır dışı etme politikamızla alakalı düzenlemelerimizi, terör suçlarına göz yummanın bile sınır dışı edilmeye yol açabileceği şekilde sıkılaştıracağız."

Mannheim'daki Şiddet Olayları

Bu açıklamalar, Almanya'nın güneybatısındaki Mannheim kentinde meydana gelen şiddet olaylarının ardından geldi. Cuma günü İslam karşıtı Pax Europa hareketi tarafından düzenlenen bir mitinge katılan beş kişi bir saldırgan tarafından yaralanmış ve bir polis bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin, 2013 yılında Afganistan'dan Almanya'ya göç eden ve ülkede yasal ikameti bulunan 25 yaşında bir erkek olduğu belirlendi.

Göç Politikalarında Değişiklik

Scholz'un sınır dışı etme politikası konusundaki sert söylemleri, saldırıyı takip eden günlerde hükümetin göç politikalarını eleştirme fırsatını yakalayan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin kampanyasının ardından gündeme geldi. SPD, Yeşiller ve Hür Demokratlar'dan (FDP) oluşan iktidar koalisyonu, Ocak ayında sığınma talepleri reddedilen göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıran bir yasayı kabul etmişti.

Afganistan'a Sınır Dışı İşlemleri

Taliban'ın 2021 yılında Afganistan'da iktidarı ele geçirmesinin ardından Almanya, Afganistan'a sınır dışı işlemlerini durdurmuştu. Yeşiller gibi diğer Alman siyasi partileri, Afganistan'ın insan hakları konusundaki kötü siciline işaret ederek bu öneriye karşı çıkmışlardı.

Scholz'un sınır dışı politikalarını sertleştirme konusundaki söylemleri, ülkede göçmenler ve iltica politikaları üzerine yeni tartışmaları alevlendirdi. Bu tartışmalar, Almanya'nın göç politikalarında gelecekte nasıl bir yol izleyeceği konusunda önemli ipuçları taşıyor.

@welgmedya.com

Tarih: 09-06-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum